Το 2004 υπήρξε η μεγαλύτερη πολιτιστική παρέμβαση που έγινε στην ιστορία της πόλης με την πιλοτική λειτουργία του ιστορικού μουσείου, που φιλοξένησε σε αίθουσα του ΚΥΒΕ τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.

Παράλληλα, φιλοξενήθηκε η έκθεση “Ελαίας Εγκώμιον” της Ακαδημίας Αθηνών, στην ιστορική περιοχή του Ελαιώνα, μετά από πρωτοβουλία και την υποστήριξη του Δήμου.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων λειτουργεί το θέατρο “Πολιτών”, το θέατρο “Φοίνικα”, που φιλοξενεί τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές παραστάσεις του λεκανοπεδίου, ο ανακαινισμένος θερινός κινηματογράφος “ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ”.

Γεγονός είναι και το δημοτικό θεατρικό εργαστήρι, ενώ την ίδια στιγμή ανακαινίστηκε το δημοτικό Ωδείο, στο οποίο έχουν τη δυνατότητα τα Περιστεριωτόπουλα εκμάθησης όλων των μουσικών οργάνων.

Ταυτόχρονα, αναβαθμίστηκε και εμπλουτίζεται η Φιλαρμονική της πόλης, παράλληλα δημιουργήθηκαν δύο χορωδίες (παιδική και ενηλίκων) και τέθηκαν σε λειτουργία εργαστήρια ζωγραφικής, αγιογραφίας και χειροποίητου κοσμήματος.

Παράλληλα, ξεκίνησε η δημοτική σχολή χορού Περιστερίου υπό την καθοδήγηση του μεγάλου χοροδιδασκάλου Φώτη Μεταξόπουλου, κάτι που αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο για τη δεδομένη επιτυχία της.

×

Συνδεθείτε στην επίσημη κοινότητα μας στο Viber. Μάθετε περισσότερα