ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 

 

Το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου είναι Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αναγνωρισμένο από το κράτος, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ιδρύθηκε το 1997 από το Πνευματικό Κέντρο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Περιστερίου, με σκοπό να συμβάλει στην προώθηση της μουσικής εκπαίδευσης στο Δήμο μας με υψηλά ποιοτικά κριτήρια και να κατοχυρώσει με τίτλους σπουδών τους μαθητές του.

Οι πτυχιούχοι και διπλωματούχοι του Ωδείου έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την πρόσληψή τους στη Δημόσια Εκπαίδευση, μπορούν επίσης να εργασθούν σε Ωδεία και μουσικές σχολές ή να ακολουθήσουν καλλιτεχνική σταδιοδρομία, είτε σαν σολίστ είτε σαν μέλη ορχηστρών.

Οι σπουδές αρχίζουν από την προσχολική ηλικία με ειδικά προγράμματα μουσικοκινητικής αγωγής και ολοκληρώνονται με την απόκτηση πτυχίου ή διπλώματος.

Το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές σε ιδιαίτερα είδη μουσικής, όπως η κλασική, η τζαζ και η παραδοσιακή, που χαρίζουν πολυμορφία και εμβάθυνση στον πολιτισμό.

Φιλοδοξεί να συμβάλει ενεργά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας με την παιδαγωγική του προσφορά, αλλά και με την πραγματοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων και συναυλιών, στις οποίες πρωταγωνιστούν οι σπουδαστές του και οι καταξιωμένοι στο χώρο της τέχνης , καθηγητές του.

×

Συνδεθείτε στην επίσημη κοινότητα μας στο Viber. Μάθετε περισσότερα