Στηρίζει τον πολιτισμό

Η κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.) εδρεύει επί της οδού Παπαρρηγοπούλου 94 (Ολυμπιακές εγκαταστάσεις). Τα τηλέφωνα της επιχείρησης είναι: 2105779914-049, fax: 2105779915.

Σκοπός της Επιχείρησης είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πολιτιστικής ανάπτυξης της πόλης του Περιστερίου και η υλοποίηση του κατά στάδια, με ειδικότερους σκοπούς:

1. Τη δημιουργία της απαραίτητης πολιτιστικής υποδομής, τη διάδοση και ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας και τη διασφάλιση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την άσκηση και ανάπτυξη των ατομικών δημιουργικών ικανοτήτων στο θέατρο, στο χορό, στη μουσική, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες κλπ.

2. Την προβολή, ανάπτυξη και διάδοση των τεχνών και την ανάπτυξη της συνεργασίας με πολιτιστικούς φορείς και τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα της πόλης μας για την ενίσχυση της ατομικής και τη διεύρυνση των πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεων τους.

3. Την αξιοποίηση των υφισταμένων και την κατασκευή και διαχείριση νέων χώρων κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων του Περιστερίου, καθώς και την πραγματοποίηση επενδύσεων για την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής.4. Τη δημιουργία πολιτιστικών – πνευματικών σχέσεων, ανταλλαγών και συνεργασιών με ομοειδές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Στην αρμοδιότητα της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π είναι και ο θερινός κινηματογράφος ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ.

H Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π εκδίδει επίσης ενημερωτικά έντυπα για την επικοινωνία και ενημέρωση των δημοτών.

Η ΔΕΠΑΔΠ λειτουργεί τα δημιουργικά εργαστήρια Φωτογραφίας, Χειροτεχνίας, Κινηματογράφου, Κεντητικής, Ραπτικής, Αγιογραφίας, Ζωγραφικής, Θεάτρου, Αγγειοπλαστικής και Χορού.

×

Συνδεθείτε στην επίσημη κοινότητα μας στο Viber. Μάθετε περισσότερα