Ο Δήμος Περιστερίου, τηρεί πιστά τις νομοθετικές διατάξεις για την ευζωία και προστασία των αδέσποτων ζώων μας, ως μέγιστο δείγμα του πολιτισμού μας.

Έχει επισυνάψει σύμβαση με κτηνιατρική κλινική και υλοποιεί το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ, ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ και ΣΗΜΑΝΣΗΣ Αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η προσπάθεια του Δήμου μας για την ευζωία των αδέσποτων και την ομαλή συνύπαρξή τους με τον άνθρωπο, είναι επίμονη και ευελπιστούμε πως σύντομα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους Συλλόγους εθελοντών θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους μικρούς μας φίλους.

Παράλληλα επιδιώκεται  η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Η υλοποίηση του προγράμματος για τα αδέσποτα γίνεται εφικτή με τη σύμβαση που έχει ο Δήμος με το ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων) που ανήκει στον ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά) καθώς και με τη συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένους φιλόζωους της περιοχής του Περιστερίου. Οι προαναφερθέντες φορείς σε συνεννόηση με το Δήμο προβαίνουν σε περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων που χρήζουν ιατρικό έλεγχο και εν συνεχεία στο ΔΙΚΕΠΑΖ προχωρούν στη στείρωση, τον εμβολιασμό, την έσω-έξω αποπαρασίτωση και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων.

 
Υπενθυμίζουμε ότι, τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς (σκύλοι & γάτες) προστατεύονται από τον Νόμο (ΦΕΚ.15/2-2-12)και οι δράστες κακοποίησής τους (δηλητηριάσεις, κ.λπ.) τιμωρούνται με μη εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή (άρθρο 17).
×

Συνδεθείτε στην επίσημη κοινότητα μας στο Viber. Μάθετε περισσότερα