
Διάλεξη στο Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου: «Η πρωτεΐνη ως τροφή και σνακ – η διαιτητική αξία της μορφής πρόσληψης»
Στο πλαίσιο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (Δ.Ε.Α.Π.) Περιστερίου πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα: «Η πρωτεΐνη ως τροφή και σνακ – η διαιτητική αξία της μορφής πρόσληψης», στο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Ομιλητής ήταν ο κ. Γεώργιος Ζακυνθινός, Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο οποίος ανέπτυξε με επιστημονική πληρότητα τη σημασία της πρωτεΐνης στη διατροφή και τη συμβολή της μορφής πρόσληψής της στη διαιτητική αξία.
Τον ομιλητή προλόγισε η κα. Δήμητρα Μόσχου, Δρ. Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικός και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Θανάσης Καποτάς, Μέλος του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Περιστερίου (Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.) και Υπεύθυνος του Δ.Ε.Α.Π. Περιστερίου.
Τη διάλεξη παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Πρασίνου – Παιδικών Χαρών Ιωάννης Καλαντώνης και Υγείας Παρασκευή Αρσενοπούλου – Καγιά, καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Νεολαίας Νίκος Βυτινιώτης.
Το «παρών» στην έναρξη των διαλέξεων έδωσαν ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Π. Παχατουρίδης, οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Λύκος και Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου, καθώς και η Υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Δράσεων της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π. Δέσποινα Βάσσου.
Η διάλεξη είναι διαθέσιμη στο κανάλι YouTube της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου, στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=lTLmyG1_sdw