22 Νοεμβρίου 2014

Είσοδος ΧρήστηΗλεκτρονικές Υπηρεσίες

 

Οδηγός για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες


athlitismos_koumpi.jpg
Τα Νέα του Δήμου Τελευταία Νέα ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 – ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 – ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Εκτύπωση E-mail
Στιγμές δημιουργίας, ανάσες πολιτισμού από το Δήμο Περιστερίου

Ο Δήμος Περιστερίου και φέτος έχει προγραμματίσει μια σειρά καλοκαιρινών δράσεων με στόχο όχι μόνο τη διασκέδαση, αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων όσων ζουν στην πόλη και αισιοδοξούν προσμένοντας ένα καλύτερο αύριο.

Οι εκδηλώσεις πάντα με είσοδο ελεύθερη θα πραγματοποιούνται στο Άλσος Περιστερίου, το ομορφότερο της Αττικής, στα θέατρα «Τέχνη στην Πέτρα» και «Ελιά και Δάφνη».

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, στο μήνυμά του προς τους συμπολίτες του, υπογραμμίζει τα εξής:

«Ο πολιτισμός, μια έννοια που περιγράφει ένα πανανθρώπινο αγαθό, είναι ένας τομέας στον οποίο το Περιστέρι πρωτοπορεί εδώ και πολλά χρόνια.

Ως ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας, ο δήμος μας πρωταγωνιστεί στα πολιτικά δρώμενα της χώρας αποτελώντας φάρο ακόμα και εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.

Σε κάθε δύσκολη περίοδο, λοιπόν, ο πολιτισμός καθίσταται σημαντικός για τη διατήρηση των αξιών και της ταυτότητας κάθε λαού, για το σεβασμό στον άνθρωπο και τα επιτεύγματά του, για την αναγνώριση και την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ λαών και το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Το Περιστέρι, μια πόλη της οποίας οι δημότες συμμετέχουν ενεργά σε κάθε πολιτιστική δράση κι έχοντας διαμορφώσει αυστηρό πλέον κριτήριο, συνεχίζει τη δύσκολη προσπάθεια να παρέχει αδιάκοπα τις υπηρεσίες που αφορούν στην ποιότητα ζωής τους».

 
ΜΑΪΟΣ 


·        Σάββατο 11, ώρα 18:30 «Χρώματα και αρώματα - Αισθάνομαι, Θυμάμαι, Αφηγούμαι». Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες παίζουν το παιχνίδι των αρωμάτων και των χρωμάτων και καταγράφουν ψηφιακά και αναλογικά τη μνήμη. Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή).

·        Κυριακή 12  «Γιορτάζουμε την Μητέρα». Εκδηλώσεις, δράσεις και εκπλήξεις για τις μητέρες από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ

·        Δευτέρα 13, ώρα 18:30 «Τα λαχανικά και εγώ».   Δράση για μικρούς και μεγάλους. Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή).

·        Τρίτη 14, ώρα 18:30 «Διαδραστικό παιχνίδι διατροφής». Μαθαίνουμε την διατροφική πυραμίδα και την σημασία της για καλή υγεία. Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή).

·        Τετάρτη 15, ώρα 18:30 «Παίζουμε μαζί;». Οι ρόλοι άλλαξαν! Μικροί μεγάλοι παίζουμε μαζί και αναβιώνουμε παιχνίδια μιας άλλης εποχής. Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή).

·        Πέμπτη 16, ώρα 18:30 «Θεατρικό παιχνίδι για όλα τα παιδιά με θέμα το σπόρο». Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή).

·        Παρασκευή 17, ώρα 18:30 «Φύση και τεχνολογία. Φυσικά παίζω!!!». Ομιλία για τη χρήση των Νέων τεχνολογιών , κίνδυνοι και ευκαιρίες. Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή).

·        Σάββατο 18, ώρα 18:30 «Όλη η πόλη παίζει!». Παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή)

·        Κυριακή 19, ώρα 11:00 «Οδική Ασφάλεια». Τα παιδιά της πόλης μαθαίνουν κανόνες οδικής συμπεριφοράς στο καταπράσινο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Μια συνεργασία του Δήμου Περιστερίου με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

·        Δευτέρα 20, ώρα 20:30 Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με σκοπό τη συλλογή φαρμάκων και τροφίμων. Συμμετέχουν τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού.

·        Τρίτη 21, ώρα 18:30 «Διαδραστικό παιχνίδι διατροφής». Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή)

·        Τετάρτη 22, ώρα 18:30 «Παίζουμε μαζί;» Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή)

·        Πέμπτη 23, ώρα 18:30 «Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά με θέμα το σπόρο». Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή)

·        Παρασκευή 24, ώρα 20:00 «Φύση και τεχνολογία. Φυσικά παίζω!!!». Ομιλία για τη χρήση των Νέων τεχνολογιών, κίνδυνοι και ευκαιρίες. Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ελεύθερη Συμμετοχή)

·        Σάββατο 25, ώρα 20:00 Η Ένωση Ηπειρωτών Περιστερίου «Ο ΠΥΡΡΟΣ» η Ομοσπονδία Μουργκάνας και ο Δήμος Περιστερίου παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση «ΤΣΑΜΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ»

·        Δευτέρα 27 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου «Το παραμύθι πετάει στο Περιστέρι». 1ο Ελληνικό Ανοιχτό Φεστιβάλ Παραμυθιού.

Δευτέρα 27 Μαΐου έως Παρασκευή 31 Μαΐου. Ώρες 9:00-12:00 Αφηγήσεις παραμυθιών στους μαθητές των σχολείων (συμμετέχουν τα σχολεία της πόλης).

·        Σάββατο 1 Ιουνίου (ελεύθερη συμμετοχή).

·        9:00-12:00 & 19:00-21:00 Αφηγήσεις παραμυθιών.

·        20:30 Συναυλία με Παραμυθοτράγουδα. Ολονύκτιος μαραθώνιος αφήγησης παραμυθιού.

·        Κυριακή 2 Ιουνίου (ελεύθερη συμμετοχή).

·        9:00-12:00 & 19:00-21:00 Αφηγήσεις παραμυθιών.

·        20:30 Χορωδιακή βραδιά με τις παιδικές χορωδίες Λάρισας και Δημοτικού Ωδείου Περιστερίου.

 
ΙΟΥΝΙΟΣ 
 

·        Τετάρτη 5, ώρα 20:30 «Ετήσια Εκδήλωση των ΚΑΠΗ»

·        Σάββατο 8, ώρα 10:00-22:00 Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις και δράσεις των Προσκόπων

·        Κυριακή 9, ώρα 10:00-22:00 «Γιορτή βρεφονηπιακών σταθμών». Με απίθανες παιδικές δημιουργίες

§  ώρα 22:00 Ο ξεχωριστός Μάρκος Σεφερλής διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους

·        Τετάρτη 12, ώρα 20:30 «Έλα και εσύ»! Πολίτες κάθε ηλικίας κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου αγκαλιάζουν ... το Άλσος της πόλης χορεύοντας και στέλνουν ηχηρό μήνυμα ενότητας και αγάπης

·        Πέμπτη 13, ώρα 20:30 Εκδήλωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Έλλη Αλεξίου».

·        Σάββατο 15, ώρα 20:30 Πανδαισία ευρωπαϊκών και λαϊκών χορών από τα χορευτικά τμήματα μοντέρνου χορού του Δήμου Περιστερίου

·        Κυριακή 16 και Δευτέρα 17, ώρα 20:30 Παραδοσιακοί και Λαϊκοί χοροί από τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Δήμου Περιστερίου

·        Παρασκευή 21, ώρα 20:30 «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής». Συναυλία Αφιέρωμα στο Βασίλη Τσιτσάνη από την ορχήστρα σπουδαστών του λαϊκού τμήματος του Δημοτικού Ωδείου.

§  Η ορχήστρα σπουδαστών του μοντέρνου τμήματος του Δημοτικού Ωδείου θα βρίσκεται ώρα 21:00 στο σταθμό Μετρό «Περιστέρι» στην Κεντρική Πλατεία.

·        Τρίτη 25, ώρα 20:00 Παραδοσιακοί και Λαϊκοί χοροί από τον Σύλλογο «Πολύμνια».

·        Τετάρτη 26 και Πέμπτη 27, ώρα 20:00 Παραδοσιακοί και Λαϊκοί χοροί από τον Σύλλογο «Περιστέρια».

·        Σάββατο 29, ώρα 20:00 «Τραγούδια που αγαπήθηκαν». Μουσική βραδιά με την ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου. Συμμετέχει η Μικτή χορωδία του Δήμου Περιστερίου.

ΙΟΥΛΙΟΣ·        Τετάρτη 3, ώρα 20:30 Μουσικά μονοπάτια γυναικών δημιουργών με την Ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου.

·        Πέμπτη 4,ώρα 20:00 Βραδιά με Έθνικ μουσική «Ο έρωτας από την Δύση μέχρι την Ανατολή».

·        Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 και Κυριακή 7, ώρα 20:30. Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

·        Δευτέρα 8, ώρα 20:30 Κινηματογραφική βραδιά με προβολή Ελληνικής ταινίας.

·        Τρίτη 9, ώρα 20:30 Θέατρο Σκιών: Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ σε απίθανες περιπέτειες επίκαιρες όσο ποτέ.

·        Τετάρτη 10, ώρα 20:30 Λαϊκή βραδιά με την ορχήστρα των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου.

·        Παρασκευή 12, ώρα 20:30 Κινηματογραφική βραδιά με προβολή Ελληνικής ταινίας.

·        Σάββατο 13, ώρα 20:30. Θέατρο Σκιών: Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ σε απίθανες περιπέτειες επίκαιρες όσο ποτέ.

·        Κυριακή 14, ώρα 20:30 Εκδήλωση - αφιέρωμα στις μπουάτ και το νέο κύμα.

·        Δευτέρα 15, ώρα 20:30 Βραδιά τζαζ μουσικής με την ορχήστρα των καθηγητών του μοντέρνου τμήματος του Δημοτικού Ωδείου.

·        Τρίτη 16, ώρα 20:30 Κινηματογραφική βραδιά με προβολή Ελληνικής ταινίας.

·        Τετάρτη 17, ώρα 20:30 Βραδιά Latin  με τον Pendro Saltano

·        Πέμπτη 18, ώρα 20:30 Θέατρο Σκιών. Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ σε απίθανες περιπέτειες επίκαιρες όσο ποτέ.

·        Δευτέρα 22, ώρα 20:30 Χορευτική παράσταση musical από το Enzzo de Cuba.

·        Τετάρτη 24, ώρα 20:30 Χορευτική βραδιά σε ρυθμούς Tango.

Επιπλέον, καθημερινά θα πραγματοποιούνται υπαίθριες εκθέσεις χειροτεχνίας των τμημάτων του Δήμου Περιστερίου και των ΚΑΠΗ και κάθε απόγευμα face painting και εκπλήξεις για τους μικρούς επισκέπτες.

Για το μήνα Αύγουστο, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη έχουν προγραμματισθεί κινηματογραφικές βραδιές με προβολές ταινιών.


Ο Καραγκιόζης πάει... πλατεία!


Για τον μήνα Ιούλιο έχουν προγραμματισθεί παραστάσεις Καραγκιόζης σε όλη την πόλη:

·        Πλ. Αγίου Γεωργίου, Άγιος Ιερόθεος

·        Πλ. Αγίας Μαρίνας, Ανθούπολη

·        Πλ. Γιαννάκου, Ανθούπολη

·        Παλαιά Πλατεία Μπουρναζίου

·        Πλ. Ποιητών, Μπουρνάζι

·        Πλ. Σοφ. Βενιζέλου, Αγία Τριάδα

·        Πλ. Τζ. Κένεντι και Πάρνηθος, Λόφος Αξιωματικών

·        Πλ. Πελοπίδα και Πλουτάρχου, Νέα Ζωή

Πλ. Χρυσούπολης
 
facebook.jpgtwitter.jpgyoutube.jpg
mathepoupsifizeis_1.gif
publiuniverlogo.jpg

 

dimotikes_koinotites.jpg
diavgeia.jpg

banner.jpg

 

test2

Τα παρόν έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Copyright © 2008 Δήμος Περιστερίου | Powered_by_ALTEC_SA | Developed_by_OTS_SA