analyticstracking.php

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

    Άμεση Εξυπηρέτηση
για θέματα καθαριότητας,
περιβάλλοντος: καλέστε 
           15100
      2105701647
(από τις 08:00 μέχρι τις 16:00)

   

dromologia

epixeirisiako_programma_2015-2019

Life Urban

 

Οδηγός για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

athlitismos_koumpi.jpg
fotoklisi_small.jpg

 

Νέο Δημαρχείο

pagkosmia imera politikis prostasias

left hidden
logo.jpg
info society banner

Αποκαλυπτήρια του μνημείου «Μάνα του Πόντου» στον Δήμο Περιστερίου


Από τα αποκαλυπτήρια του μνημείουΣε μια σεμνή και λιτή τελετή, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης πραγματοποίησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2011 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Μάνα του Πόντου», που φιλοξενείται επί της πλατείας Δημοκρατίας, πλησίον της παλιάς αγοράς της προσφυγικής μας πόλης και φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης.

Πριν το σημαντικό αυτό για ολόκληρο τον Ελληνισμό γεγονός, είχε προηγηθεί στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Περιστερίου, μια εκδήλωση με θέμα: «Ο ρόλος της μάνας στον αγώνα επιβίωσης του Ποντιακού Ελληνισμού» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Σάββα Καλεντερίδη.

Μέσα σε παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα υποδέχθηκαν οι Περιστεριώτες τον Πόντιο Βουλευτή της Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, έναν από τους ελάχιστους εν' ενεργεία πολιτικούς με αποδεδειγμένη πολιτική και κοινωνική συνείδηση, που σ' αυτήν δύσκολη περίοδο μπορεί να κυκλοφορεί με ψηλά το κεφάλι.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Με το μνημείο αυτό δεν τιμούμε μόνο όσους μαρτύρησαν, όσους δεν κατάφεραν να γυρίσουν, όσους δεν ευτύχησαν να φτάσουν μέχρις εδώ.

Τιμούμε  και τον μόχθο, με τον οποίο οι Πόντιοι αποίκισαν αυτήν εδώ την πόλη. Τον κοινό με τους άλλους Περιστεριώτες μόχθο, που μετέτρεψε τον προσφυγικό συνοικισμό της Ευαγγελίστριας, από χωράφια και λασπουριά σε μια όμορφη πόλη».

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε στο ακροατήριο η ομιλία του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομου, αλλά και η αναφορά του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου με την απόδοση συγχαρητηρίων στον πατέρα του Δημάρχου, κ. Παναγιώτη Παχατουρίδη, γι' αυτήν την σημαντική προσφορά του και την εκπλήρωση ενός πατριωτικού χρέους.

Για την «Μάνα του Πόντου» μίλησαν ακόμη ο Αντιπρ. Πανποντιακής Ομοσπ. Ελλάδος Κώστας Αλεξανδρίδης, η Γεν. Γραμματέας «Ψωμιάδειου» Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού Γεωργία Ερμίδου, ο Πρόεδρος Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ελλάδας & Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου Ισαάκ Ζορπίδης.

Η εκδήλωση που παρουσίασε ο ηθοποιός Πάνος Τερζάς έκλεισε με άσματα του Πόντου από τον Ευξείνιο Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο και με τον Πυρρίχιο χορό «Σέρρα» από χορευτές της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου. 

Όλοι οι παρευρισκόμενοι και οι επισκέπτες, είχαν επίσης την δυνατότητα να θαυμάσουν μια έκθεση του «Ψωμιάδειου» Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού με τίτλο: «Οδοιπορικό στον ιστορικό Πόντο», με παλαιές καρτ ποστάλ, που απεικόνιζαν κομμάτια της ιστορίας και του πολιτισμού των αλησμόνητων πατρίδων του Πόντου.

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.
Copyright © 2008 - 2017 Δήμος Περιστερίου | Powered by OTS | Developed by Tessera