Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης τίμησε τους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους


Απονομή τιμητικού σήματος πόληςΟ Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης τίμησε τους 33 Χιλιανούς μεταλλωρύχους, που παρέμειναν παγιδευμένοι για δύο μήνες στα έγκατα της γης και η διάσωσή τους έγινε το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και όλη η υφήλιος μίλησε για το θαύμα.

Συγκεκριμένα, οι μεταλλωρύχοι στις 7 Ιουνίου 2011 βρέθηκαν στην πόλη του Περιστερίου και φιλοξενήθηκαν στον ψυχαγωγικό χώρο του «Enzzo de Cuba», όπου σε μια ξεχωριστή εκδήλωση ο κ. Παχατουρίδης τους απένειμε από ένα τιμητικό σήμα της πόλης μας. 


Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι στην πόλη του Περιστερίου λειτουργούσαν λιγνιτωρυχεία στην περιοχής της Ανθούπολης, που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης για μια ολόκληρη εικοσαετία.  

Αναμνηστικές πλακέτες απέδωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO νομού Πειραιά και Νήσων Ιωάννης Μαρωνίτης, ενώ η πρωτοβουλία αυτή στέφθηκε με επιτυχία χάρη στη συμβολή της Πρέσβειρας της Χιλής Κάρμεν Πατρίτσια Ιμπάνιες Σότο.

Οι Χιλιανοί μεταλλωρύχοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο και τους επιχειρηματίες Σ. Κεφαλλιανό και Γ. Ζαμπέτη για την άψογη φιλοξενία στην πόλη του Περιστερίου.

Το «παρών» έδωσαν στην τιμητική εκδήλωση όλοι οι Πρέσβεις των Λατινικών χωρών και της Ισπανίας, οι Αντιδήμαρχοι Μ. Τσιώτα, Θ. Αρβανίτης, Τ. Θεοδωράκος, Β. Μπέτσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΔΠ Β. Παπαδόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Β. Τάτσης κ.α.

Ο Δήμαρχος Α. Παχατουρίδης με τους Πρέσβεις των λατινικών χωρώνΑπό την έλευση των μεταλλωρύχων στον πεζόδρομο του ΜπουρναζίουΜε τους Χιλιανούς Μεταλλωρύχους