Τέθηκε σε λειτουργία το Κέντρο Υγείας Περιστερίου


kentro_igias.jpg Το Κέντρο Υγείας Περιστερίου (Χρ. Λαδά 43, έναντι της Β΄ ΔΟΥ, στο Μπουρνάζι), τέθηκε σε λειτουργία την Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2011.
Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης υποδέχθηκε στην πόλη τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, καθώς και τον Υφυπουργό  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλη Τιμοσίδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργο Κουτρουμάνη και τους Γενικούς Γραμματείς Νικόλαο Πολύζο και Αθηνά Δρέττα.


Ο Δήμαρχος Περιστερίου, μετά την παρουσίαση του προσωπικού και του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας, τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι μια από τις σημαντικότερες ημέρες στην πόλη μας σήμερα, που αρχίζει να λειτουργεί αυτό το υπερσύγχρονο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Όπως διευκρίνισε και ο Υπουργός, τον οποίο και ευχαριστούμε για τη σημερινή έναρξη λειτουργίας ,  από την Τετάρτη του Πάσχα το Κέντρο Υγείας θα αρχίσει να εξυπηρετεί τους πολίτες και σταδιακά θα τεθεί σε 24ωρη λειτουργία. Πρόκειται για ένα έργο υποδομής υγείας που έχουν μεγάλη ανάγκη οι κάτοικοι της πόλης μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής».

Το σύγχρονο, αστικού τύπου, Κέντρο Υγείας Περιστερίου στελεχώθηκε με 25 άτομα εκ των οποίων 10 είναι γιατροί και 15 νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Το εν λόγω Κ.Υ. διαθέτει παθολογικό, καρδιολογικό, πνευμονολογικό, παιδιατρικό και οδοντιατρικό τμήμα, καθώς επίσης μπορούν να διεξάγονται βιοχημικές, ακτινολογικές εξετάσεις και εξέταση υπερήχου.

Το Κ.Υ. Περιστερίου θα δέχεται πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής από την Τετάρτη 27 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 15:00. Από το μήνα Μάιο θα λειτουργεί από τις 08:00 έως τις 20:00 και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε εικοσιτετράωρη λειτουργία.

Τέλος, με σημερινή απόφαση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας του Υπουργείου Υγείας ανακαλείται η παραχώρηση χρήσης χώρων του Κ.Υ. Περιστερίου για τη λειτουργία της Θεραπευτικής Μονάδας Υποκατάστασης του Ο.ΚΑ.ΝΑ., κάτι που αποτελεί επιτυχία για τη Δημοτική Αρχή και τους κατοίκους της περιοχής.
anaklisi.jpg
syskepsi.jpgprosopiko.jpg