analyticstracking.php

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

    Άμεση Εξυπηρέτηση
για θέματα καθαριότητας,
περιβάλλοντος: καλέστε 
           15100
      2105701647
(από τις 08:00 μέχρι τις 16:00)

   

dromologia

epixeirisiako_programma_2015-2019

Life Urban

 

Οδηγός για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

athlitismos_koumpi.jpg
fotoklisi_small.jpg

 

Νέο Δημαρχείο

pagkosmia imera politikis prostasias

left hidden
logo.jpg
info society banner

Εγκαίνια της νέας σύγχρονης βιβλιοθήκης του Δήμου Περιστερίου


kokkinh_kordela.jpgΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

ΠΡΩΤΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Η 24η Οκτωβρίου 2010 είναι πλέον μια ιστορική μέρα για το Δήμο Περιστερίου, με τη λειτουργία μιας «πηγής» γνώσης στον ιστορικό χώρο - σύμβολο, στο «Πέτρινο» 2ο Δημοτικό Σχολείο, που αποτελεί ένα κτίριο κόσμημα για την πόλη μας.

Μια σύγχρονη μορφή της πληροφόρησης άνοιξε τις πόρτες και υποδέχεται τους Περιστεριώτες με την κλασσική βιβλιοθήκη, τη μουσική βιβλιοθήκη «Νάνα Μούσχουρη», την παιδική βιβλιοθήκη «Βούλα Μάνη» και την ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. Σε μια σεμνή και λιτή τελετή, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και η Επίτιμη Δημότισσα, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF Νάνα Μούσχουρη έκοψαν συμβολικά την κόκκινη κορδέλα, ανοίγοντας τους νέους δρόμους ουσιαστικής παρέμβασης παιδείας, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται και διευρύνεται η πνευματική, πολιτιστική και επιστημονική δραστηριότητα στην πόλη μας.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Παχατουρίδης τόνισε ότι: «Όλα αυτά, δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την άοκνη και ανυπολόγιστης αξίας προσφορά όλων των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου, που εργάσθηκαν με ζήλο και αυταπάρνηση για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αποτελέσματα των δράσεων που ανέπτυξαν».

Υπογράμμισε το γεγονός ότι: «Για τη Μουσική Βιβλιοθήκη επιλέξαμε το όνομα της Νάνας Μούσχουρη, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, για όσα έχει προσφέρει στην Ελληνική κοινωνία και στην καταξίωση της χώρας μας πέρα από τα σύνορά της, καθώς και για την αμέριστη ηθική και υλική στήριξή της στη Μουσική Βιβλιοθήκη μας».

Ιδιαίτερα συγκινημένη η κα. Μούσχουρη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Α. Παχατουρίδη για τη μεγάλη τιμή, σημειώνοντας ότι είναι μια πρότυπη βιβλιοθήκη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ο Δήμος Περιστερίου θα πρέπει να είναι πρότυπο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Εκπρόσωπο της Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητή Ιστορίας Νεότερης Ελλάδας και Νεοελληνικού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολο Γ. Παπαϊωάννου, αναφερόμενος στις προσπάθειες για τη δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ενώ το επόμενο βήμα όπως αποκάλυψε ότι είναι η δημιουργία του πρώτου Ανοικτού Δημοτικού Πανεπιστημίου στην πόλη του Περιστερίου.

Μια σπουδαία είδηση για όσους επιθυμούν να έχουν διαρκή μόρφωση. Οι κύκλοι μαθημάτων σε τομείς όπως η οικολογία, λογοτεχνία, νεοελληνική ιστορία είναι μερικά από όλα όσα θα εξελιχθούν στο χώρο.

Η πρωτεργάτης των προσπαθειών για τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και του Ανοικτού Δημοτικού Πανεπιστημίου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου αναφέρθηκε στη διάσωση του αρχείου της πόλης, που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στους τομείς της ιστορικής έρευνας, που είναι μια ουσιαστική συμβολή στον απόλυτο πολιτιστικό ρόλο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στους δημότες μας.

Θερμός ήταν και ο χαιρετισμός από την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων Χριστίνα Κυριακοπούλου, δίνοντας συγχαρητήρια στο Δήμο Περιστερίου και στο Δήμαρχο για τη λειτουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό από το Μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο, χτύπησε συμβολικά το «κουδούνι» από την πρώην Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου Νικολίτσα (Λιλή) Καρκούλια και ακολούθησε ξενάγηση για τους απλούς πολίτες και εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων στους χώρους της σύγχρονης βιβλιοθήκης του Δήμου Περιστερίου. 
 
Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.
Copyright © 2008 - 2017 Δήμος Περιστερίου | Powered by OTS | Developed by Tessera