analyticstracking.php

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

    Άμεση Εξυπηρέτηση
για θέματα καθαριότητας,
περιβάλλοντος: καλέστε 
           15100
      2105701647
(από τις 08:00 μέχρι τις 16:00)

   

dromologia

epixeirisiako_programma_2015-2019

Life Urban

 

Οδηγός για τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

athlitismos_koumpi.jpg
fotoklisi_small.jpg

 

Νέο Δημαρχείο

pagkosmia imera politikis prostasias

left hidden
logo.jpg
info society banner

Λαμπρή σκακιστική διοργάνωση από τον Δήμο Περιστερίου


enarxi_agonon.jpg
ΕΠΑΙΝΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ «ΠΑΛΑΤΙ», ΤΟ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ (ΠΡΩΗΝ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ)

Η λαμπρή σκακιστική διοργάνωση στο Δήμο Περιστερίου έκλεισε με μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Περιστεριώτικου Αθλητισμού από την Πνευματική Στέγη Περιστερίου, αφού έγινε η πρώτη ομάδα της πόλης που κατέκτησε σε μια χρονιά πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας σε διασυλλογικό επίπεδο. Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη για την ανάληψη της διοργάνωσης, με τη διάθεση του ανακαινισμένου αθλητικού «παλατιού» της πόλης, του ανακαινισμένου Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου (πρώην Πυγμαχίας), δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε η πόλη του Περιστερίου να δεχτεί επαινετικά σχόλια τόσο για την επιτυχία της κορυφαίας αυτής διοργάνωσης όσο και για την αγωνιστική επικράτηση της εκπροσώπου ομάδας της.

Η τελετή έναρξης, πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή και τον κ. Παχατουρίδη, όπου κατά τους σύντομους χαιρετισμούς αναφέρθηκε ο καθένας από την πλευρά του στο άθλημα του σκάκι και τη στήριξη της πολιτείας και του Δήμου. 

Στο Final Four  του κυπέλλου Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 3-4 Ιουλίου, οι Περιστεριώτες επικράτησαν σχετικά εύκολα της ισχυρότατης Ε.Σ Θεσσαλονίκης με 2,5-1,5 στον ημιτελικό και του Κύδωνα Χανίων με 3-1 στον τελικό.

Το πρωτάθλημα Ελλάδας ξεκίνησε στις 5 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο με τη συμμετοχή 22 ομάδων και ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου. Η Πνευματική Στέγη Περιστερίου πέτυχε το απόλυτο των επτά νικών σε ισάριθμους αγώνες παίρνοντας 62,5 πόντους σε σύνολο 84.  Κέρδισαν κατά σειρά: τον Σ.Ο Πατρών 10,5-1.5 , τον Σ.Α Χανίων 8,5-3.5 , τον Φ.Ο.Ν Ηρακλείου 9.5-2,5 , τον Κύδωνα Χανίων 9-3 , τον Σ.Ο Ηρακλείου 8,5-3,5 , τον Φυσιολάτρη Νικαίας 7-5 και την ομάδα της Φλώρινας με 9,5-2.5.

Κατά την τελετή λήξης, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βουλευτής Β' Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου και ακολούθησαν οι απονομές των κυπέλλων και μεταλλίων στις νικήτριες ομάδες του 38ου Πρωταθλήματος και του 28ου Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Πρόεδρος της Πνευματικής Στέγης Περιστερίου Αντώνης Μπέλλος ευχαρίστησε, όλους τους φορείς και τους ανθρώπους που συνέβαλλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Παχατουρίδη για την έμπνευσή του να φέρει τους αγώνες στο Περιστέρι.

Την πανίσχυρη ομάδα του Περιστερίου που κατά πολλούς αποτελεί την κορυφαία ομάδα που έχει δημιουργηθεί στον σκακιστικό χώρο, αποτελούσαν οι: V. Ivanchuk, B. Macieja, Σ. Χαλκιάς, Χ. Μπανίκας, Β. Κοτρωνιάς, Β. Παπαδοπούλου, Ζ. Ιορδανίδου, Ε. Φράγκου, Σ. Φίλιππας, Ι. Μπέλλος, Ι. Σταθόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Α. Τζερμαδιανός, Α. Μιχαηλίδης, Π. Τζουγανάκης, Μ. Σπύρου και Π. Αδάμης, ενώ αρχηγός ήταν ο Ν. Γαβριλάκης.

Στην διοργάνωση, έδωσαν το «παρών» ο Αναπληρωτής Νομάρχης Αθήνας Βασίλης Κόκκαλης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Περιστερίου (Α.Ο.ΔΗ.Π.) Ανδρέας Σχίζας, ο Πρόεδρος ΚΑΠΗ Περιστερίου Ισαάκ Ζορπίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας Γιώργος Μακρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ. Δημήτρης Χατζηχρήστος, ο Ταμίας της ΕΣΟ Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Έφορος Αγώνων της ΕΣΟ Βασίλης Ανδρώνης, ο Έφορος Σχολικού Σκακιού της ΕΣΟ Τάκης Σκλαβούνος και ο Πρόεδρος της ΕΣΣΝΑ Χρήστος Γκορίτσας κ.α.

athlites_peristeriou.jpgthe_gym.jpg

Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης και κατά 25% από εθνικούς πόρους.
Copyright © 2008 - 2017 Δήμος Περιστερίου | Powered by OTS | Developed by Tessera