Διαφορετικότητα στο χώρο του σχολείου


dsc00088.jpgΤη Δευτέρα 26 Απριλίου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 9ο Εισαγωγικό Σεμινάριο Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας, το οποίο διοργανώνει κάθε χρόνο το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Περιστερίου "Οδοιπορικό", στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθνάρχου Μακαρίου 1 & Κηφισού).

Στη συνάντηση το συντονισμό ανέλαβε η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Οδοιπορικού, κα Μαρία Πελεκανάκη, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια, η οποία αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου, εκφώνησε τους χαιρετισμούς της Προέδρου του Κέντρου και Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Μέριμνας και Εποπτείας Βρεφονηπιακών Σταθμών, κας Ξένης Κορόγιαννη.

Εισηγητής της τέταρτης συνάντησης ήταν ο κ. Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το θέμα της εισήγησής του αφορούσε στη διαφορετικότητα στο χώρο του σχολείου. Προσέγγισε την έννοια της διαφορετικότητας μέσα από μία κοινωνικό-πολιτική και ψυχολογική διάσταση.

Μεγάλη έμφαση έδωσε στον τρόπο που λειτουργεί το εκπαιδευτικό σύστημα, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να στηρίζεται σ΄ένα αξιακό σύστημα, βασιζόμενο στις αρχές του σεβασμού της διαφορετικότητας, της συνεργασίας και ομαδικότητας όλων των μερών της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο στην παροχή γνώσεων στείρων φαντασίας και δημιουργικότητας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν 150 άτομα, ενώ συνολικά στο σεμινάριο εγγράφηκαν 300 μέλη.

Ο ομιλητής κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκόμενων και έδωσε την ευκαιρία για διάλογο και κυρίως προβληματισμό.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση δύο καινούργιων ομάδων, μίας Ομάδας Γονέων και μίας Ομάδας Νέων, ηλικίας 18-30 ετών, από τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού.

Το επόμενο Εισαγωγικό Σεμινάριο προγραμματίζεται για το νέο έτος, αφού μελετηθούν οι αξιολογήσεις και η προτεινόμενη θεματολογία από τους συμμετέχοντες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες του Κέντρου Πρόληψης Δήμου Περιστερίου "Οδοιπορικό", μπορείτε να επικοινωνείτε με την γραμματεία του Κέντρου καθημερινά στο 210-5786888.

dsc00106.jpg